Ostrava v dýmu 2023 – ohlédnutí za festivalem / Fotogalerie

Festival vodních dýmek

Ostrava v dýmu 2023 – ohlédnutí za festivalem / Fotogalerie

4. ročník našeho festivalu je za námi a tak je na čase si udělat malé ohlédnutí. Festival probíhal na hlavní třídě v Ostravě-Porubě a byl součástí Art & Life – Festvialu v ulicích. Celková rozhloha čistě dýmkařské části byla přes 5.000m2, na které se vám představilo více než 30 značek.

Čekal na nás bohatý program, jehož přípravu pro festival zastřešil dýmkařský blogger RubyHookah. Nachystal nám několik rozhovorů – s Jituš o mýtech v dymkaření, s blogem DÁME DÝMKU o recenzování podniků, nebo s Ľubošem Cifríkem o slovenské dýmkařské scéně. Vrcholem programu byla mezinárodní soutěž HookahBattle a pro ostatní jsme si nachystali speciální dýmkařský běh o ceny.

Hookah Battle

HookahBattle se ve střední evropě konal vůbec poprvé a my jsme rádi, že tomu tak mohlo být právě na Ostravě v dýmu. Legendární soutěže se přijelo zůčastnit 11 týmů ze Švýcarska, Ruska, Polska, Slovenska a Česka. Cílem bylo předvést svůj dýmkařský um v komplexním podání. Body byly jak za samotnou kvalitu pokouření vodní dýmky, tak body navíc za stylizaci i celkovou show. A že bylo na co koukat! Mohli jsme vidět dýmku ve stylu TajMahal, velkolepou show s dýmovnicemi a dýmkou ve stylu mrakodrapu, tradiční čajový obřad, dýmku jako krabičku s popcornem a mnohé další. Moderace se ujala stálice české scény – Jakub Kopáček / Dýmkařův koutek.

Největší ohlasy si u porotců nakonec získal slovenský tým Czech Hookah Club – Smoke Point (Žilina, SK), který si porotce získal skvěle nabitou dýmkou Al Jamal za použití oldschool phunnel, jejíž podávání provázali s tradičním čajovým rituálem a doprovodem v tématických kostýmech a hudby.

Tým Czech Hookah Club – Smoke Point (Žilina, SK)

Jako druhý skončil tým Krutoy Lounge, který předvedl dramatický nástup na pódium s dýmovnicemi a skvěle provedenou dýmkou ve formě mrakodrapu.

Tým Krutoy Lounge

Jako třetí se umístil tým Hookah+ s aztéckým stylem prezentace doprovázený tématickou hudbou a drinky.

Tým Hookah+

Stánky

Vstup do areálu z jedné strany lemoval unikátní stánek projektů Craftium Tobacco a Anima Hookah. Prvně jmenovaná značka tabáků byla poprvé odhalena právě na samotném festivalu a jednalo se o příjemné překvapení pro všechny milovníky dýmu. Ochutnat jste mohli hned 12 příchutí, které jste si v případě zájmu mohli nechat připravit i k posezení – v luxusních dýmkách Anima, kdy výrobce těchto dýmek přivezl svou horkou novinku Lotus.

Hned vedle se nacházel prostor dýmkařských podniků Chillzone Ostrava a Infinity Lounge, kde jste si mohli v klidu posedět a dát drink.

Stánky ChillZone a Infinity Lounge

Dalším stánkem byla prezentace tabáku Taboo, kdy se tato značka u nás takto objevila vůbec poprvé.

Taboo

Následoval stánek známého prodejce HookahBackstage, který si kromě obvyklého portfolia připravil také ochutnávku nového tabáku Entropi vlastní produkce.

Petr z týmu HookahBackstage

Vedle jsme pak mohli ochutnat další novinku v podobě nového černého tabáku FUMELO. Tato značka se stala také partnerem festivalu a vyzkoušet jste mohli všech 12 dostupných příchutí, nebo také zakoupit jejich uhlí stejné značky.

Nachystaná prezentace nového tabáku Fumelo

V dalším stánku nás čekala ochutnávka světlého tabáku MiamiChill a uhlí AlDuchan.

MiamiChill / AlDuchan

Následoval stánek hlavního partnera festivalu – společnosti Tokule. Ta si kromě tabáků Adalya a Honey Badger nachystala horkou novinku pro ČR, kterou odhalili právě na samotném festivalu. Jednalo se o legendární americký tabák Starbuzz Vintage, který potěšil srdce nejednoho zarytého dýmkaře.

Zapálený tým Tokule prezentuje novinku na trhu – Starbuzz Vintage

Dalším stánkem byla ostravská legenda – výrobce ValravnCrafts. Ti si kromě svých náustků, dýmek, či HMS nachystali také speciální vanu. Z té jste si mohli vyhrabat korunky s menšími vadami výroby za speciální cenu.

Valravn Crafts

Vedle na vás čekal další unikátní český projekt – Hookamonk. Ten světu představil chytré elektronické HMS, které nahrazuje uhlí a dokáže reagovat na potah a přesně tak simulovat potřebný teplotní profil. Projekt tak bourá další bariéru a rapidně snižuje škodlivost dýmky samotné.

Elektronická dýmka Hookamonk

Následovala prezentace tabáku Chillma, který k sobě letos představil další značku Shades. Stánek sdílela také prezentace českého projektu TeaVole, kde jste se mohli osvěžit skvělými chlazenými čaji.

TeaVole / Chillma / Shades

Dalším stánkem byla prezentace distributora IZZY SMOKE, který kromě obvyklého portfolia dýmek a příslušenství připravil ochutnávku tabáku MixTo a svým skvělým uhlím IZZY COCO zasponzoroval celý festival. Jen díky tomu jste si tak mohli užívat dýmu v ostatních stáncích.

Produkty IZZY SMOKE a ochutnávka MixTo

Následoval stánek Underground Hookah Shopu, kde jste si kromě unikátního portfolia dýmek a příslušenství mohli nakoupit i zajímavý dýmkařský merch. Ve sdíleném stánku pak byla také značka PrintyHookah, která předvedla jedinečné produkty vyrobené za pomocí 3D tisku. Své si v jejich portfoliu našel každý – k dispozici měli vše, od klasických hygienických náustků, přes teleskopické náustky, až po celé 3D dýmky. 3D tiskárnu na festivalu také rovnou ukázali v běhu.

Navazoval stánek projektu WoodWorksClub, kde jsme kromě jejich klasické – a naprosto skvělé – práce mohli vidět také limitovanou edici náustků, nebo prkénko se stylizací festivalu Ostrava v dýmu.

Hned vedle jste pak mohli posedět u týmu Marvin’s, kteří se pod svou partnerskou značkou Dobrý Tabák stali také generálními sponzory festivalu. Značka je distributorem tabáků a zajišťuje nám tak tady v česku stálou dodávku dobrého dýmu!

V sobotu pak plynule navazovalo posezení kopřivnického týmu Monstr, který také zajišťoval prodej festivalového merche.

Posezení Monstr

Na protější straně vás čekal tým ostravského baru SkyFall, kde jste si kromě dobrého dýmu mohli zakoupit také uhlíky Hádes od značky Endless Smoke.

Přes pódium dále se nacházelo opravdu unikátní posezení s dýmkou pod taktovkou týmu SmokeHill Ostrava.

A vše zakončoval tým čajovny Déva z Nového Jičína s nabídkou dýmu i dobrý čajů.

Posezení čajovna Déva

Ocenění festivalu

To nejlepší z festivalu jsme také řádně ocenili. Letošní rok to dopadlo následovně:

Stánek roku 2023 – Craftium Tobacco / Anima Hookah

Příslušenství roku 2023 – WoodWorksClub za své náustky a nosič vyrobený za pomocí řetězu motorové pily

Tabák roku 2023 – Craftium Tobacco

Korunka roku 2023 – Valravn Crafts Zephyr

Dýmka roku 2023 – Anima Hookah Lotus

Partneři

Rádi bychom ještě jednou poděkovali našim sponzorům, bez nich by se festival nemohl konat:

Generálním partnerem byl:

Dobrý tabák

Hlavním partnerem pak firma Tokule, distributor značek:

– Honey Badger

– Adalya

– Starbuzz Vintage

Partnerem festivalu byl:

Fumelo.eu

Uhelným partnerem festivalu byl:

Izzy Smoke

Organizátory akce byl:

Czech Hookah Club

Mediálním partnerem jsou:

hookah_week

RubyHookah

Dýmkařův koutek

marvio

Poděkování

Velké díky patří organizátorům Jiřímu Staňkovi a Daliboru Buríkovi (z Czech Hookah Club), pak Ruby Hookah za organizaci programu a hlavně Zdeňkovi Flagarovi – našemu nespalitelnému uhelnému baronovi!

Uhelný baron Zdena!

Celá galerie

Napsat komentář

Vaše e-mailová adresa nebude zveřejněna. Vyžadované informace jsou označeny *